Förbjud telefonförsäljning!

Förbjud telefonförsäljning

96% av Sveriges befolkning vill inte bli uppringda av ett företag där man inte är kund och anmälningarna mot oseriös försäljning över telefon fullkomligen väller in till de kommunala konsumentvägledarna runtom i landet och till Konsumentverket.

Att NIXa sin telefon fungerar inte som det är tänkt, de företag som ändå ringer till en spärrad telefon gör så helt ostraffat. De som respekterar spärren och inte ringer är seriösa företag vilket såklart är bra men de oseriösa företagen bryr sig inte och ett av de värsta företagen bedrev telefonförsäljning där man tog betalt för att NIXa konsumentens telefon, något som är helt gratis att göra!!

Det är inte ett alldeles nytt fenomen heller utan har varit ett välkänt problembarn för alla inblandade i många år nu. Nya lagar utreds och tuffare metoder mot fuskföretagen diskuteras men inte särskilt mycket händer.

Konsumentverket har, som jag tidigare skrivit om, tuffat till sig betydligt och sätter nu hårdare press på företagen och personerna som är ansvariga. De svarar i sin tur då med att registrera sina företag utanför Sveriges gränser och här är möjligheterna att komma åt dem kraftigt begränsad för svenska myndigheter .

Som jag ser det så finns det bara ett bra sätt att få stopp på företag, som Svenska Telebolaget och Svenska Elbolaget, som bedriver telefonförsäljning utifrån det enda syftet att lura så många människor som möjligt på pengar.

Lagstifta så att avtal som ingåtts över telefon inte blir giltiga avtal förrän företaget skickat ett kontrakt/offert/avtal till konsumenten som denne undertecknat och skickat tillbaka. I skrivelsen måste kontaktuppgifter till företaget framkomma, e-post, postadress samt telefonnummer, tillsammans med ångerblankett.
Detta tillsammans med det redan lagstiftade kravet på att förse konsumenten med tydlig information om ångerrätten för att dess ångerfrist på 14 dagar ska aktiveras tror jag skulle innebära att de oseriösa företagen får allt svårare att lura svenska konsumenter på pengar.

Om det visar sig att det inte räcker så borde nästa steg vara att förbjuda företag som finns med på Konsumentverkets varningslista att använda sig av svenska inkassobolag och Kronofogden.
Tyvärr är alltför många konsumenter av uppfattningen att ett inkassokrav eller betalningsföreläggande från ett inkassobolag eller Kronofogdemyndigheten är något man man måste betala och bara att fogden nämns gör att många hellre betalar än tvistar om kravet av rädsla för vad man, ofta felaktigt, tror sig ska hända.
För att råda bot på detta hjälper nog ingen lagstiftning utan här krävs information och utbildning, gärna från tidig ålder.

Myndigheter sviker svenska konsumenter

Falska lotter säljs via telefonförsäljning
Falska lotter säljs via telefonförsäljning

Jag har tidigare varnat för Europalotteriet som ringer upp svenska konsumenter och säljer lotter som påstås ge ”garanterad vinst”.

Deras dragningar, som visas på deras hemsida, innehåller flera gånger samma nummer. Vid en dragning förekommer ett och samma nummer över 200 gånger. Enligt företaget innebär det att alla med det vinnande numret delar på den vinsten men detta säger de inget om när kunden köper lotter.
En expert på internetbaserade bedrägerier säger sig vara övertygad att det inte förekommer någon dragning överhuvudtaget utan att numren endast listas för att få besökare till hemsidan att tro att de är seriösa.
De har även agerat under flera andra namn som Europaspelet med flera men tillvägagångssättet är detsamma.

Lotteriinspektionen har polisanmält Europalotteriet då de saknar myndighetens tillstånd att bedriva lotteriverksamhet i Sverige.

Polisen lade direkt ner utredningen och förklarade snabbt att ”det är uppenbart att brottet inte går att utreda då brottet har begåtts utomlands och någon bevisning finns inte tillgänglig.”

Med viss förståelse för att Polisen har svårt att utreda brott utomlands så tycker jag att våra myndigheter så långt har agerat korrekt.

Det som är helt uppåt väggarna galet är att Kronofogdemyndigheten hjälper Europalotteriet att driva in krav för dessa olagliga försäljningar av blufflotter.
Myndigheten säger att de inte får låta bli att skicka ut betalningsförelägganden om företaget som ansökt bara har ett organisationsnummer. Kronofogden hänvisar till att de måste följa lagen.

Tyvärr verkar inte det samma gälla för Europalotteriet.

Titta gärna på programmet Plus och se vad Europalotteriet säger när de blir konfronterade.

REA är egentligen rätt så dyrt för konsumenter

Rea är inte alltid så billigt
Rea är inte alltid så billigt

Enligt en stor prisjämförelsesajt så är det billigare att handla hemelektronik nu i februari än under mellandagsrean. 1,7% billigare i snitt kostar varorna nu jämfört med under mellandagsrean när de allra flesta tror att priserna är på årslägsta.

Det i Sverige relativt nya fenomenet Black Friday, den 27 november 2015, är ännu dyrare jämfört med nuvarande priser. 6,1% skiljer sig priserna i snitt vid denna jämförelse.
Varför talar vi då aldrig om februari-rean?
Kan det vara så att branschen gärna vill låta konsumenter tro att det är som billigast när det är REA med stora röda skyltar och köphetsen är som störst och inte när det är rea i februari?
Ja, sannolikt är det så.

Klädbranschen å sin sida har enats om att inte ha rea så ofta som tidigare och Konsumentverket tycker detta är positivt vilket kan förefalla vara märkligt.
I själva verket är det så att klädbranschen haft rea så ofta och lurat sina kunder så många gånger genom att påstå att de har rea men i själva verket inte alls haft det att Konsumentverket tycker det är bra att branschen nu säger att de ska sluta lura konsumenter.
Det vore såklart önskvärt men vågar vi konsumenter lita på att det stämmer? Och luktar det inte lite kartellbildning att enas om att inte ha rea så ofta?

Vad som krävs för att få kalla det rea:

Varorna på rea måste ingå i det ordinarie sortimentet för butiken. Att ta in tillfälliga partier av varor och rea ut dessa är inte tillåtet då konsumenten måste kunna jämföra det ordinarie priset mot reapriset.

Butiken får inte höja priset innan rean för att sedan sänka det igen och kalla det rea.

En produkt på rea ska finnas i så många exemplar att det räcker under kampanjperioden.

Priserna ska vara rejält nedsatta.

 

Dagens bluff

Lämna inte ut ditt kortnummer hur som helst
Lämna inte ut ditt kortnummer hur som helst

Fått något orimligt bra erbjudande nyligen?
Chansen är stor att du har fått det men inte lagt märke till det för att om det låter för bra för att vara sant så är det inget att lägga någon tid på.

Bedragarna vet också om detta naturligtvis och försöker därför anspela på något som ska stämma in på dig så du ska sänka din gard och uppfatta erbjudandet som seriöst. Det kan vara något i stil med: ”Käre ICA-kund…”, eller ”Vinn ett presentkort på IKEA värt 10 000kr”.
Stora företag där de flesta av oss är eller kan tänka sig att handla används så att så många som möjligt ska känna att detta kan vara bra för just mig.

Just nu håller ett företag på och erbjuder ett antivirus-program till iPhone-användare, för det är många som är just iPhoneanvändare, och lockar samtidigt med orimligt bra pris för en ny iPhone. Allt du behöver göra är att köpa anti-virusprogrammet för en billig summa med ditt kort så ska du få en iPhone för kanske bara 1 kr.

Självklart är det en bluff och företaget bakom bluffen, CleanDevice365, debiterar efter några dagar ditt betalkort med betydligt större summor och hänvisar till att du accepterat ett abonnemang på deras tjänst.
Det blir svårt att lyckas få några pengar tillbaka och någon iPhone ser du inte röken av heller.

Sent ska syndaren vakna!

ID-bedrägeri är många rädda för men ofta helt i ondödan

ID-kapningar sägs drabba omkring 75 000 personer i Sverige varje år och Skatteverket har fått en del kritik för att de låter hantera en ansökan om adressändring för lättvindigt och utan att den som drabbas har möjlighet att skydda sig mot detta. Bedragaren kan då beställa nya bankkort i den drabbades namn och får dessa hemskickade till sig själv, detsamma gäller koderna till korten.
Nu ska det snart bli möjligt för privatpersoner att blockera adressändring via pappersblankett och istället endast vara genomförbart med den betydligt säkrare metoden känd som e-legitimation. Blockeringsmöjligheten ska genomföras under detta år.

Men här finns alltså än en marknad, och har funnits i några år, vilket några företag insett och erbjuder således vad de kallar en försäkring mot ID-kapning.
Förra årets mest anmälda företag till Konsumentverket var Key Code Security (266 anmälningar) och det var just försäljningen av dessa försäkringar som ofta var anledningen till anmälan.

Tillvägagångssättet var enligt anmälarna ofta följande:

Säljaren ringde upp utan att ta hänsyn till huruvida telefonnumret var spärrat för säljsamtal via NIX-registret och förklarade omgående för den som svarade att dennes personnummer ”finns ute på Internet” och att denne därför riskerar att utsättas för ett ID-bedrägeri.

Att offentlighetsprincipen innebär att i stort sett allas personnummer finns tillgängliga var inget som säljaren kände var viktigt att även informera om.

Den uppringde blev ofta skrämd och köp av försäkring mot ID-bedrägeri genomfördes där säljaren började spela in samtalet först efter det att kunden skrämts upp så att det inte skulle finnas med på ljudfilen.

Skrämseltaktiken var inte det enda som Key Code Security använde sig av utan de gav den uppringde en hel uppsättning lögner för att få till ett avtal.
Detta har nu lett till att Konsumentverket stämmer Key Code Security och kräver att såväl företaget som personen bakom företaget (som har stämts av Konsumentverket förr) ska beläggas med straffavgift om fulsäljet fortsätter samt att företaget ska betala 5 miljoner kronor i böter för fulsälj som redan genomförts.

Det låter såklart obehagligt att bli ID-kapad men du kan få väldigt mycket hjälp helt gratis av din kommunala konsumentvägledare och/eller budget- och skuldrådgivare.
Ett bestridande av eventuella fakturor tillsammans med en kopia på din polisanmälan innebär att du inte är betalningsskyldig förrän de som vill ha betalt kan bevisa att det var du som ingick avtalen de vill ha betalt för.
Att köpa en försäkring är oftast pengar i sjön och ger dig endast en falsk trygghet.

Låt dig inte luras av skrämseltaktiken och var normalt försiktig med att lämna ifrån dig dina bankkortsuppgifter till företag du inte känner till så klarar du dig bra.

För många människor finns hos Kronofogden

Många har skulder

I Sverige idag bor det idag ungefär 9,5 miljoner människor. Av dessa är 428 000 registrerade som överskuldsatta hos Kronofogdemyndigheten (KFM).
Det innebär att 1 på 23 i landet har skulder som gått till KFM.

I Västra Götaland, där jag bor, innebär detta alltså framtiden för en elev i varenda skolklass på grundskolan. Någonting måste ändras och det faktum att räntor får vara skyhöga i Sverige samtidigt som det är tillåtet att ta ut ränta på räntan är något som skulle behöva ges en översyn.

Att ha skulder hos KFM är det enda som verkligen ger livstid i Sverige. Skulderna försvinner först när du har betalat dem, inte förr. De kan avskrivas genom en skuldsanering men det personliga lidandet fram tills dess är ändå oerhört. En skuldsanering är inte så enkelt att få men just nu finns tusentals skuldsatta i vårt land som skulle bli beviljade en skuldsanering om de bara sökte, ja säkert tiotusentals personer till och med.

Att 1 på 23 är överskuldsatt är tyvärr också bara toppen av isberget. Inkassobolag samlar på sig skulder skickar inte in dem till KFM om de anser att den skuldsatte ändå inte har några tillgångar betala skulderna med så att 1 på 23 är överskuldsatt är tyvärr bara det som syns i statistiken, i verkligheten är det många fler.

Om du vet med dig att du har problem med din ekonomi så finns det gratis hjälp att få via din kommun. Budget- och skuldrådgivning erbjuds av alla kommuner i Sverige och de kan hjälpa dig att kontakta inkassobolag och KFM.
Vänta inte längre utan kontakta dem direkt om du behöver eller känner någon som gör.

Påstådda paket från Postnord är virus som låser din dator

Virus som går ut på att komma åt dina pengar

Har du också fått ett, eller flera mail, från vad som ser ut att vara Postnord med information om att du har paket att hämta ut?
Det är ett försök att utpressa dig på pengar! Klickar du på de bifogade länkarna i mailet så låser viruset allt innehåll du har på din dator, dina bilder, ja allt. Du kan inte använda datorn till särskilt mycket mer än att kanske betala det som utpressarna kräver för att låsa upp din dator igen.

Tror du verkligen att de bryr sig om att hjälpa dig efter de väl fått sina pengar?

Det tror inte jag, så har de lyckats lura dig att installera deras virus låt dem inte också lura dig till att betala för att få deras ”hjälp”. Datorn må vara förstörd och dina bilder och annat förlorat men använd pengarna du inte betalar till utpressarna till att köpa en ny dator istället och lär dig av detta så att det inte händer igen.

Garanti på varor blir ofta vilseledande för konsumenten

Reklamera istället för att använda garanti

-Tyvärr, din garanti har gått ut.
Detta är en mening många konsumenter som vänt sig till sin säljare får höra när de klagar på ett fel i en vara som köptes för cirka ett eller två år sedan.
Att varor säljs med garanti är ofta något som företag gärna är tydliga med i sin försäljning och de är lika tydliga med att informera kunden om garantin har löpt ut, om så är fallet.

Men vad de ofta ”glömmer” att informera sina privatkunder om är den lagstiftade reklamationsrätten som ger kunden rätt att reklamera ursprungliga fel i 3 år från köpet.
Tyvärr känner inte många konsumenter till detta eller så tänker de inte på det när de får höra att garantin inte längre gäller.

§23, tredje stycket, Konsumentköplagen: Reklamerar köparen inte inom tre år från det att han har tagit emot varan, förlorar han rätten att åberopa felet, om inte annat följer av en garanti eller liknande utfästelse.

Reklamationsrätten gäller alltså i tre år om felet är ursprungligt. Stycket ”..om inte annat följer av en garanti…” innebära att rätten att åberopa ursprungligt fel kan förlängas men aldrig förkortas med hjälp av en garanti. Det är konsumentens rättighet och bör därför läggas på minnet av konsumenten själv.

Glöm gärna begreppet ”garanti” men glöm aldrig din reklamationsrätt!

Hur bestrider man en faktura?

Bestrid felaktig faktura

I tidigare inlägg har jag lite lätt gått in på bluffakturor men jag tänkte jag skulle utveckla resonemanget och förklara tydligare hur du ska agera.

Har du fått en faktura någon gång som du känt var felaktig? Det har de flesta vuxna i Sverige fått och allt som oftast går det bra att kontakta avsändaren och lösa problemet.
Men vad gör man om det inte går och du står med en felaktig faktura i handen där avsändaren kräver betalning, kanske har de nämnt inkassokrav och Kronofogdemyndigheten, KFM?

Vad många kanske inte vet är att det är bra om den felaktiga fakturan går till inkasso och/eller Kronofogden men vi börjar från början.

  1. Bestrid fakturan skriftligt för att senare kunna bevisa att du kontakta fordringsägaren gällande detta om så krävs, epost duger bra, och spara kopior och kvitton. Förklara varför du inte avser att betala hela eller del av beloppet som du blivit fakturerad, ange fakturanummer och identifiera dig själv med exempelvis adress eller kundnummer. Be gärna fordringsägaren presentera bevis för kravets giltighet om du anser att kravet gäller något du inte beställt.
  2. Bestrid skriftligen eventuell påminnelse och förklara återigen varför, ofta går det bra att använda samma mail som du tidigare redan skickat men tänk på att ändra fakturanummer om det har ändrats till påminnelsen.
  3. Bestrid även eventuellt inkassokrav, bara för att kravet nu skickats till dig från ett inkassobolag betyder inte att det blivit korrekt eller att du måste betala. Om du bestrider till inkassobolaget så kan de inte göra annat än att meddela sin uppdragsgivare att du inte avser att betala. De får inte, enligt god inkassosed, vända sig till KFM.
  4.  Om fordringsägaren vänder sig till KFM har du naturligtvis rätt att bestrida även detta och då kan KFM inte göra annat än att meddela sin uppdragsgivare att du inte avser att betala och de förklarar då även för den part som vill ha betalt att det är till Tingsrätt de får vända sig om de nu vill kunna tvinga dig till betalning. KFM får här inte vidta åtgärder som utmätning som också kan leda till betalningsanmärkning.

Finns det bevis för kravets giltighet så kan du räkna med att det presenteras när du ber om det men saknas det bevis så kör ofta de oseriösa företagen med en vals om att det tar lång tid att få fram dessa och hotar dig med inkasso/KFM/Tingsrätt men sitt lugnt i båten.
Finns där några bevis så kan du vara säker på att de presenteras då inte ens de oseriösa företagen, eller kanske framförallt inte de, vill behöva vända sig till andra företag eller myndigheter för hjälp med sina bluffakturor.
De vill istället lura konsumenter som inte vet hur systemet fungerar eller som tycker det är för jobbigt att kämpa emot för någon tusenlapp eller kanske ”bara” några hundra kronor men låt dem inte göra det.
De tröttnar snabbt när de förstår att du vet hur systemet fungerar och de inser att det inte gick att lura dig.

Har du bestridit en faktura från ett seriöst företag så är det ändå din rättighet att vägra betala om du anser att kravet är ogiltigt och då är det upp till den som vill ha betalt att presentera de bevis som krävs.

Någon betalningsanmärkning, eller ”prick i registret” som det ofta kallas, får du inte förrän steg 5 som också KFM men dit kan du inte komma om du följer ovanstående punkter då KFM måste ha ditt godkännande i steg 4 för att det ska kunna bli aktuellt alternativt att du förlorar i Tingsrätt och ändå väljer att inte betala. Men var försiktig med att bestrida krav från Radiotjänst då de hanteras annorlunda, här är det bättre att betala under protest och istället kräva återbetalning genom att överklaga eventuellt felaktigt beslut om TV-innehav.

Känner du att du vill ha stöd under tiden så kan du få det av din kommunala konsumentvägledare som du finner via din hemkommuns växel.

Spelmonopol och olagliga lotterier

Falska lotter säljs via telefonförsäljning
Falska lotter säljs via telefonförsäljning

Att Sverige har spelmonopol har knappast undgått någon. Att det inte hindrar utländska aktörer från att verka i Sverige är inte heller någon hemlighet då reklam för dessa är det enda man ser på TV numera. De flesta är någorlunda seriösa men under hösten har ett företag ringt upp konsumenter och sålt lotter till Europaspelet, Garantispelet, Superspelet och nu senast Supervinsten.
De har utlovat garanterade vinster, just det, garanterade vinster. Här kan man tycka att den som blir uppringd bör inse att det rör sig om bluff och båg, för det är det naturligtvis. Företaget bakom dessa spel har inget tillstånd och om det överhuvudtaget förekommer några dragningar där spelare kan vinna är oklart då ingen kontroll av lotteriet utförs.
Har du drabbats så är det läge att bestrida för din betalning lär inte leda till någon vinstchans. Då lotterierna saknar tillstånd så är ett bestridande av betalningsansvar inga konstigheter även om du tackat ja till att köpa lotter.