För många människor finns hos Kronofogden

Många har skulder

I Sverige idag bor det idag ungefär 9,5 miljoner människor. Av dessa är 428 000 registrerade som överskuldsatta hos Kronofogdemyndigheten (KFM).
Det innebär att 1 på 23 i landet har skulder som gått till KFM.

I Västra Götaland, där jag bor, innebär detta alltså framtiden för en elev i varenda skolklass på grundskolan. Någonting måste ändras och det faktum att räntor får vara skyhöga i Sverige samtidigt som det är tillåtet att ta ut ränta på räntan är något som skulle behöva ges en översyn.

Att ha skulder hos KFM är det enda som verkligen ger livstid i Sverige. Skulderna försvinner först när du har betalat dem, inte förr. De kan avskrivas genom en skuldsanering men det personliga lidandet fram tills dess är ändå oerhört. En skuldsanering är inte så enkelt att få men just nu finns tusentals skuldsatta i vårt land som skulle bli beviljade en skuldsanering om de bara sökte, ja säkert tiotusentals personer till och med.

Att 1 på 23 är överskuldsatt är tyvärr också bara toppen av isberget. Inkassobolag samlar på sig skulder skickar inte in dem till KFM om de anser att den skuldsatte ändå inte har några tillgångar betala skulderna med så att 1 på 23 är överskuldsatt är tyvärr bara det som syns i statistiken, i verkligheten är det många fler.

Om du vet med dig att du har problem med din ekonomi så finns det gratis hjälp att få via din kommun. Budget- och skuldrådgivning erbjuds av alla kommuner i Sverige och de kan hjälpa dig att kontakta inkassobolag och KFM.
Vänta inte längre utan kontakta dem direkt om du behöver eller känner någon som gör.