Påstådda paket från Postnord är virus som låser din dator

Virus som går ut på att komma åt dina pengar

Har du också fått ett, eller flera mail, från vad som ser ut att vara Postnord med information om att du har paket att hämta ut?
Det är ett försök att utpressa dig på pengar! Klickar du på de bifogade länkarna i mailet så låser viruset allt innehåll du har på din dator, dina bilder, ja allt. Du kan inte använda datorn till särskilt mycket mer än att kanske betala det som utpressarna kräver för att låsa upp din dator igen.

Tror du verkligen att de bryr sig om att hjälpa dig efter de väl fått sina pengar?

Det tror inte jag, så har de lyckats lura dig att installera deras virus låt dem inte också lura dig till att betala för att få deras ”hjälp”. Datorn må vara förstörd och dina bilder och annat förlorat men använd pengarna du inte betalar till utpressarna till att köpa en ny dator istället och lär dig av detta så att det inte händer igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *