Dagens bluff

Lämna inte ut ditt kortnummer hur som helst
Lämna inte ut ditt kortnummer hur som helst

Fått något orimligt bra erbjudande nyligen?
Chansen är stor att du har fått det men inte lagt märke till det för att om det låter för bra för att vara sant så är det inget att lägga någon tid på.

Bedragarna vet också om detta naturligtvis och försöker därför anspela på något som ska stämma in på dig så du ska sänka din gard och uppfatta erbjudandet som seriöst. Det kan vara något i stil med: ”Käre ICA-kund…”, eller ”Vinn ett presentkort på IKEA värt 10 000kr”.
Stora företag där de flesta av oss är eller kan tänka sig att handla används så att så många som möjligt ska känna att detta kan vara bra för just mig.

Just nu håller ett företag på och erbjuder ett antivirus-program till iPhone-användare, för det är många som är just iPhoneanvändare, och lockar samtidigt med orimligt bra pris för en ny iPhone. Allt du behöver göra är att köpa anti-virusprogrammet för en billig summa med ditt kort så ska du få en iPhone för kanske bara 1 kr.

Självklart är det en bluff och företaget bakom bluffen, CleanDevice365, debiterar efter några dagar ditt betalkort med betydligt större summor och hänvisar till att du accepterat ett abonnemang på deras tjänst.
Det blir svårt att lyckas få några pengar tillbaka och någon iPhone ser du inte röken av heller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *